18 maart 2018

Heerhugowaardse huisartsenpost noodzakelijk

Het is nacht en je gaat nog even kijken bij je kind, dat al de hele dag koortsig is geweest.  Het gaat niet goed en zo wil je niet de nacht door. Omdat je eigen huisarts niet bereikbaar is op dit tijdstip bel je naar de huisartsenpost. Daar wordt je verzocht om langs te komen. Ziek kind dik ingepakt in de auto (als je die tot je beschikking hebt want openbaar vervoer rijdt niet ‘s nachts) moet je op weg naar de Alkmaarse huisartsenpost.

Herkent u dit of een urgente situatie als deze?  Dit is de werkelijkheid voor inwoners van Heerhugowaard.

We zijn hier nog altijd zijn aangewezen op de moeilijk te bereiken huisartsenpost in Alkmaar-Noord. Dat is wat het CDA betreft onhoudbaar. Het is niet te verkopen dat de inwoners van een gemeente met bijna 60.000 inwoners nu moeten reizen naar de naastgelegen gemeente voor een (nachtelijk) bezoek aan een huisartsenpost.

Het CDA vindt het de verantwoordelijkheid van de overheid om kwalitatief goede zorg dicht in de buurt te leveren. Daarom stelt het CDA voor om met alle betrokken partijen in gesprek te gaan om hier een eigen Heerhugowaardse huisartsenpost te realiseren die goede zorg levert. Dicht in de buurt!

Mirjam Rijswijk-Swaalf, #7
CDA Heerhugowaard

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.