11 februari 2018

Veranderende samenleving vraagt om verbondenheid

De afgelopen vier jaren hebben we een goed beeld gekregen waar de politieke opgaven in Heerhugowaard liggen. Iets waar wij ons als CDA zorgen over maken, is hoe onze samenleving aan het veranderen is.We lijken te verschuiven van een'wij-cultuur' naar een 'ik-cultuur',waarbij onze eigen mening het hoogste goed is.

En ja, we mogen allemaal zeggen wat we vinden.Maar echte vrijheid kan alleen bestaan als vrijheid ook grenzen kent. Neem als voorbeeld je relatie met je partner: wie hier vrijheid als hoogste waarde ziet, is waarschijnlijk nog nooit verliefd geweest.

Liefde zoekt juist verbinding. Maar vrijheid is wel een ondersteunende of voor-waarden scheppende waarde. Je moet je partner in vrijheid kunnen kiezen. Vrijheid is daarbij dus ondersteunend aan verbondenheid.Niet de ik-cultuur centraal, maarde wij-cultuur.

Een cultuur waar we rekening houden met elkaar en er voor elkaar zijn. Oog voor de kwetsbaren en de kwetsbaarheden in het leven staat voor het CDA centraal. Want alleen in verbondenheid kunnen we de uitdagingen aan die ons te wachten staan. Wij staan'voor nu en de toekomst', omdat de toekomst vandaag begint.

Jasper John

Bron: Raadspagina, 6 februari 2018

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.