14 juni 2016

vluchtelingen

CDA Heerhugowaard trekt zich het lot van vluchtelingen aan. Voelt zich verantwoordelijk voor het oplossen van dit vraagstuk. CDA Heerhugowaard was voor de komst van een asielzoekerscentrum (AZC). Het resultaat: een gebouw dat een goede herbestemming heeft gekregen.

Waar een asielzoekerscentrum (azc) opengaat ontstaan protesten. Tegelijk trekt het vrijwilligers aan. Mensen zien de omstandigheden waar asielzoekers vandaan komen. Hartverwarmend hoeveel van deze vrijwilligers betrokken zijn bij het AZC in Heerhugowaard. De toekomst van de vluchtelingen is onzeker.

De kans bestaat dat veel vluchtelingen blijven. Noodzakelijk is dat zij zo snel mogelijk integreren, zodat ze mee kunnen draaien in onze samenleving. Niet jarenlang het stempel 'vreemdeling' er op. Dat vraagt de nodige aandacht. Ook van de nieuwkomers. Goed dat leerplichtige vluchtelingenkinderen zo snel mogelijk naar school gaan, ook in Heerhugowaard.

Het CDA hoopt dat nu op korte termijn de verbouwing/nieuwbouw van start gaat, zodat de vluchtelingen zich veilig en geborgen voelen. Nieuwsgierig hoe het er in een AZC toegaat? Ga eens op visite. Dat kan elke laatste dinsdag van de maand voor een troostvol “burenbakkie”.

Het CDA bedankt Heerhugowaarders voor hun positieve houding ten aanzien van het AZC. Speciaal bedanken wij alle vrijwilligers voor hun inzet. Zij maken het verschil.

Marcel Koster

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.