12 juli 2018

Woonwaard aan het verduurzamen

Gisteren zijn onze raadsleden Gea Klercq en Jasper John op een indrukwekkend werkbezoek geweest! Samen met CDA tweede kamerlid Agnes Mulder en fractievoorzitter van de provinciale staten Dennis Heijnen zijn ze bij Woonwaard op bezoek gegaan. 

Woonwaard heeft zo’n 4 jaar geleden het initiatief genomen om te beginnen met het verduurzamen van hun ruim 14.500 woningen. In een fantastische samenwerking tussen Dura Vermeer, ASN Bank en Alliander zijn zij aan het verduurzamen geslagen. Op dit moment zitten ze op zo’n 400 woningen in Heerhugowaard. 

Bewapend met een warmtepomp en een goede dosis zonnepanelen worden de huizen aangepakt. Met aan de voorzijde en achterzijde een nieuwe gevel die tegen de bestaande gevel word geplaatst en een nieuw dak op het bestaande dak. Met als resultaat 0 op de meter! En een veel beter binnenklimaat, aldus een van de bewoners die vandaag vol enthousiasme zijn huis liet zien. 

Dit alles op een voor de bewoners financieel geweldige manier. 

Een initiatief dat echt met recht bewonderenswaardig is, fantastisch hoe verschillende partijen zo samen kunnen werken en hiermee hun verantwoordelijkheid nemen in de verduurzaming opgave! Het doel is om voor 2050 bij alle 14.5000 woningen 0 op de meter te hebben. Maar daar blijft het niet bij, er wordt op het moment gewerkt aan een constructie waarbij koopwoningen die tussen de huurwoningen staan ook kunnen worden gerenoveerd.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.