Bert Fintelman

Wethouder

Vanaf 23 april 2019 mag ik wethouder zijn namens het CDA in de gemeente Heerhugowaard. Mijn portefeuille bevat o.a. Financiën, Participatiewet, Coördinatie Sociaal Domein, (maatschappelijk)Vastgoed, ICT en Communicatiebeleid.

Van april 2014 tot oktober 2017 was ik wethouder Sociaal Domein en Openbare Werken in de gemeente Langedijk.

In 1953 ben ik geboren op de Veluwezoom en heb o.a. gestudeerd in Nijmegen. In de Geestelijke Gezondheidszorg heb ik gewerkt als  verpleegkundige, leraar en in diverse managementfuncties. Daarna ben ik verder gegaan in directie-functies in het Middelbaar Beroepsonderwijs.

Met mijn vrouw Nan ben ik in 1975 getrouwd. We hebben drie getrouwde kinderen en zijn de trotse opa en oma van zeven kleinkinderen. Om dichter bij onze kinderen/kleinkinderen te wonen zijn wij in 2018 verhuisd naar Rhenen. Nan en ik zullen de komende jaren zowel in Heerhugowaard (thuis Bert) als in Rhenen (thuis Nan) wonen/verblijven. 

Omzien naar elkaar, goed zorgen voor deze wereld (ook voor toekomstige generaties), verantwoordelijkheid geven en nemen zijn kernwaarden waarmee wij ons leven invulling willen geven. Daarom voel ik mij ook thuis bij het CDA en vind ik het bijzonder eervol om het uitgesproken vertrouwen te genieten van CDA Heerhugowaard en de gemeenteraad. Samen met de directe collega’s van het College van B&W, de gemeenteraad en de ambtelijke organisatie wil ik deze periode graag een bijdrage leveren aan het gelukkig leven, wonen en werken van de inwoners van Heerhugowaard.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.