Gea Klercq Glas

Raadslid/fractievoorzitter

Ik ben Gea Klercq-Glas, in 1956 geboren te Alkmaar, gewoond in Langedijk en sinds 1999 Heerhugowaarder aan de middenweg 460D. Getrouwd met Gerard en moeder van 4 kinderen, 2 jongens en twee meisjes, en oma van twee kleinkinderen.

Ik ben een optimist een levensgenieter en bevlogen, laat mij niet makkelijk uit het veld slaan. Ik ben een mensen mens , een verbinder, en netwerker. Praktisch en gewoon doen, er op af!

Ik hoor u al zeggen, wat doet deze vrouw in de politiek! Ik heb een eigen droom en visie en die wil ik volgen, daar heb je de politiek voor nodig. En op het moment dat er veel zorg naar de gemeentes gingen en het sociaal domein een interessant domein werd, dacht ik dit is mijn kans. Ik kan goed luisteren, onderhandelen is mijn passie en ben heel creatief en kan snel schakelen.

Ik vind deze tijd een prachtige tijd, met grote uitdagingen en verschrikkelijk veel mogelijkheden en kansen, maar je moet ze wel zelf pakken. Graag geef ik ondersteuning aan mensen die dat even of voor langere tijd niet goed kunnen. Vanuit de politiek 2.0 kan ik dit volop doen als volksvertegenwoordiger. Oog hebben voor de krachten en talenten die in de Heerhugowaards samenleving zitten. Probeer deze te betrekken en biedt hen ruimte om mee te doen in samenleving en democratie.

Waarom CDA

Het CDA zit mij in de genen, wilde ik eerst niet geloven maar nu ik bewust gekozen heb voor het CDA en ook de talentacademie heb gedaan ben ik overtuigd CDA-er. Het is de brede democratische volkspartij die uitgaat van Christelijke waarde en normen. Naast geloof in democratie bindt ons deze waarden bij het zoeken van oplossingen voor de problemen van vandaag de dag. Wij zijn geworteld in alle lagen van de samenleving. Het gaat daarbij steeds om mensen, en “het goede leven”. Menselijk geluk, waardigheid, wederzijds respect, veiligheid, zorg voor elkaar en gemeenschapszin.

Ik ben sinds 2014 lid van het CDA en bij de verkiezingen ben ik gekozen tot raadslid van het CDA in Heerhugowaard en het past mij als een jas. Luchtig bij warmte en in de kou lekker warm.

In het dagelijks leven ben ik praktijkverpleegkundige, 38 jaar actief op verschillende plaatsen in de zorg. Sinds 2012 werk ik als ZZPer. Op dit moment werk ik als wijkverpleegkundige in de sociale teams van de gemeente Bergen. Daarnaast train en coach ik werkers in de ouderenzorg. Werk op de manier van de presentietheorie ( Andries Baart)

Mijn nevenactiviteiten

Bestuurslid Sociale winkel in Langedijk

Bestuurslid van Stichting MeerSaam.

Voorzitter van de Heilig Hart parochie in de Noord

Lid van Comité van aanbeveling van Stichting Miss IQ.

(Deze stichting heeft als doel kinderen en jongeren in het Koninkrijk der Nederlanden een kans te bieden op een betere toekomst. Daarnaast heeft zij een taak om jonge moeders uit een isolement te halen.)

Ambassadeur Stichting Present Heerhugowaard/Langedijk. Present is makelaar in vrijwilligerswerk. (Biedt de mogelijkheid om zich in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, slechte gezondheid, sociaal isolement.)

Dit kan je doen voor 1 dag, deze ene dag veranderd je hele leven.

Mijn levensmotto: alleen loop je sneller maar samen km je verder.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.