Hans Schuit

Vice-Voorzitter bestuur

Persoonlijk
Ik ben Hans Schuit, 41 jaar (nov 2012), geboren en getogen in Heerhugowaard. Getrouwd met Annemieke en vader van 3 kinderen: Marijn (7), Eline (4) en Bart (1). Ik heb gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam 2e graad lerarenopleiding Aardrijkskunde.

Waarom CDA?
Het CDA is mijn partij omdat het de enige partij is die in mijn ogen voor het gezin opkomt. Ook is het de partij die staat voor eigen verantwoordelijkheid; waar mensen verantwoordelijkheid kunnen nemen en deze ook geven en komt ook op voor mensen die het echt nodig hebben om ondersteund te worden
en deze steun dan ook volop krijgen. Ook duurzaamheid en toekomst perspectieven voor de komende generaties staan centraal in de doelstellingen van het CDA en dat spreekt mij ook heel erg aan. Natuurlijk is het zo dat de partij mee moet gaan met de tijd en dat doen ze ook, maar niet tegen alle kosten in. Verandering is goed maar wel als het goed is doordacht. Dat is waar mijn CDA voor staat.

Rol/ activiteiten in bestuurIk heb in het verleden de fractie ondersteund in de commissie
Maatschappelijke Ontwikkeling. Op dit moment ben ik algemeen bestuurslid van de plaatselijke afdeling van het CDA. Daarin heb ik met name de taak op mij genomen om als CDA meer naar buiten te treden. Met de slogan; campagne voeren doe je vier jaar lang.

Werk (vroeger/ huidig)
Ik ben sinds 1999 werkzaam als docent aardrijkskunde aan de Purmerendse
Scholengroep, lokatie Jan van Egmond Lyceum. Naast een groot aantal lessen in klas 1 t/m 4 met name Havo, ben ik stage begeleider en mentor van een speciale Havo 3 groep met zorg op verschillende gebieden. Deze leerlingen bereidt ik voor op een mooie toekomst.

Hobby's
Behalve in de politiek, ben ik ook een fanatiek amateur toneelspeler (acteur. Dit doe ik bij “Kunst Na Arbeid 1927” uit Nieuwe Niedorp. Al sinds 1996 speel ik voornamelijk in kluchten, komedies en blijspelen. Ik heb twee jaar een toneelvereniging uit Groot Schermer geregisseerd. Maar mijn hart ligt toch meer op het toneel dan achter de schermen. Daarnaast speel ik gitaar als hobby, maar dit is niet in de meest actieve vorm. Gewoon lekker op onze zolder.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.