04 januari 2017

Wie houdt nog een vinger aan de pols? #ditismijnkrant

Wie houdt nog een vinger aan de pols?

Met het ontslag van 45 medewerkers bij de Holland Media Combinatie (HMC) komt ook de nieuwsvoorziening voor, door en over Hilversum èn de regio in het gedrang.

HMC is de uitgever van vijf regionale kranten waaronder De Gooi- en Eemlander. Wij hebben allereerst te doen met alle mensen die op zo’n onzalig moment hun baan dreigen te verliezen. Zij die ons het goede èn slechte nieuws brengen. Zij die raadsvergaderingen verslaan en de politiek scherp houden. Zij die de burgers een platform geven wanneer ze het niet eens zijn met voorgenomen beleid of plannen.

De Gooi- en Eemlander gaat niet verdwijnen. Echter, de redacties van van HMC, De Telegraaf en Metro worden wel samengevoegd, waardoor de focus, betrokkenheid en vooral de affiniteit met het “lokale” grotendeels verloren dreigt te gaan. Iets wat het CDA als politieke partij met een lange historie in deze gemeente, ten zeerste zou betreuren.

Een stoeptegel door de ruit van een woning aan de Liebergerweg is geen landelijk item. Noch zijn dat de vernieuwingen in de binnenstad. Als Hilversummer geeft het je wel inzicht in de omgeving waarin je leeft. Dat is waardevol voor een juiste beeldvorming. De lokale democratie is gebaat bij kritische, onafhankelijke journalisten. We moeten voorkomen dat de controle van het (lokale) bestuur in de knel komt! Het CDA wenst alle medewerkers van de HMC, en in het bijzonder De Gooi- en Eemlander, sterkte in de komende tijd.

Louis Patist

CDA Hilversum

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.