27 maart 2019

Motie "Vóór Verbinding van Oost en West"

Het CDA Hilversum vindt het onverteerbaar dat burgemeester en wethouders ondanks het aangekondigde onderzoek bij voorbaat willen vasthouden aan het Zeven Straatjes-plan, en daar ook al groen licht van de gemeenteraad voor willen krijgen voordat het aangekondigde onderzoek überhaupt is begonnen. Daarom wordt tijdens de gemeenteraadsvergadering van 27 maart een motie ingediend.

Zo staat geschreven in de Gooi- en Eemlander van 26 maart j.l.:

CDA Hilversum houdt ondanks de door het college aangekondigde scan vast aan de oproep aan de gemeenteraad om de besluitvorming over stationsplan Zeven Straatjes uit te stellen tot het najaar. De partij komt woensdagavond in de gemeenteraadsvergadering zoals al aangekondigd met een motie.

CDA-fractievoorzitter Olaf Streutker is wel blij met het door het college aangekondigde onderzoek naar mogelijkheden voor een goede verbinding tussen oost en west te realiseren. ,,Positief gezien: goed dat het college inziet dat er iets moet gebeuren. Maar ik hou de motie die ik al had aangekondigd overeind.”

Het CDA vindt het onverteerbaar dat burgemeester en wethouders ondanks het aangekondigde onderzoek bij voorbaat willen vasthouden aan het Zeven Straatjes-plan, en daar ook al groen licht van de gemeenteraad voor willen krijgen voordat het aangekondigde onderzoek überhaupt is begonnen. ,,Dat kan niet, vind ik. Je doet eerst het onderzoek, en dan neem je een besluit. Als ik nu ja zeg tegen de plannen voor het stationsgebied, dan kan daar straks alleen in de marge nog iets aan worden veranderd.” Hij noemt het onderzoek ik dat licht dan ook een ’fopspeen’.

Volgens Streutker is er bovendien geen enkele reden tot haast met de plannen voor het stationsgebied. „Liever dat het nu wat langer duurt maar dat we zeker weten dat we het goede besluiten, dan dat we overhaast te werk gaan en er achteraf spijt van hebben.”

De kans dat zijn motie het haalt acht Streutker klein. ,,Dat het college nu aanvullend onderzoek voorstelt, betekent dat het binnen de coalitie is afgekaart. Maar die motie komt er, laat ze het allemaal maar uitleggen.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.