22 maart 2021

Verkeersveiligheid

Het CDA Hilversum is blij dat het college twee voorstellen van onze fractie om de verkeersveiligheid te vergroten heeft overgenomen en gaat onderzoeken hoe deze ingezet kunnen worden. 

Afgelopen februari deed onze fractie een aantal suggesties aan het college, waaronder het inzetten van een spaarpaal waar buurtbewoners geld kunnen verdienen voor hun buurt voor iedere voorbijganger die zich aan de verkeersregels houdt. Het college gaat nu onderzoeken of deze paal op de Snelliuslaan kan worden geplaatst. Met de opbrengst van de paal kunnen initiatieven in de buurt worden gerealiseerd. Met een spaarpaal beloon je goed gedrag en in andere plaatsen is dit effectief gebleken. De Snelliuslaan is niet zomaar een locatie. Uit het onderzoek naar verkeersonveilige situaties, door het CDA uitgevoerd en in februari 2017 aangeboden aan het college, kwam de Snelliuslaan al naar voren als onveilige locatie. 

Een andere suggestie die nu verder uitgewerkt gaat worden is hoe de veiligheid voor -met name fietsers- kan worden verbeterd voor verkeer van de Kerkelandenlaan richting het winkelcentrum. De onveiligheid werd ons vanuit de achterban gemeld en is herkend door het college. 

Als fractie zullen we de voortgang op beide toezeggingen monitoren. Mocht u meer suggesties hebben om de verkeersveiligheid te verbeteren, dan houden we ons daar graag voor aanbevolen!

Evert Jan Kruijswijk Jansen
Raadslid

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.