17 februari 2022

Voor een ondernemend Hilversum

Wanneer ondernemers de vrijheid krijgen om te ondernemen, innovatieve ideeën de ruimte krijgen om te groeien en buurtwinkelcentra de mogelijkheid krijgen om zich te onderscheiden van online concurrenten, dan wordt Hilversum dé plek om te wonen en te werken. Het stimuleren van (sociaal) ondernemerschap is voor de gemeente een belangrijke taak. Wetende dat de lokale overheid niet de markt kan sturen, kunnen ondernemers door de lokale overheid wel een handje worden geholpen. Daarbij denken wij bijvoorbeeld aan het creëren van plekken waar start-ups en zzp-ers een (werk)plek kunnen krijgen, maar ook aan optimale bereikbaarheid.

Wij maken serieus werk van een eerlijke en een duurzame economie. Een economie met ruimte voor lokaal ondernemerschap. Het is meer dan terecht dat de gemeente met lokale ondernemers gezamenlijk optrekt in de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, werkgelegenheid en scholing.

Waar wil CDA Hilversum zich voor inzetten?

  • Voor het stimuleren van de lokale economie en lokaal ondernemerschap.
  • Voor het investeren in bestaande bedrijventerreinen zoals Hilversum Zuidwest.
  • De gemeente moet volop energie zetten op de aanpassing van de Gijsbrecht tot een straat waar ruimte wordt geboden aan voetgangers en fietsers.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.