Andele Nauta

bestuur

“De gemeenteraad gaat nu een ‘woonzorgvisie’ opstellen”

burgerlijke staat: gehuwd, 3 dochters, 4 kleinkinderen

werkkring: gewerkt in de advocatuur en als bedrijfsjurist, nu als vrijwilliger werkzaam in de Rechtswinkel in Hilversum, bij de juristentelefoon van de KBO/PCOB in Utrecht, als voorzitter van de PCOB Hilversum en als bestuurslid van de Seniorenvereniging Hilversum, Senver

“Ik heb een paar keer op de kandidatenlijst gestaan. Vroeger was ik lid van de Arjos, de antirevolutionaire jongerenorganisatie. Daarna heb ik me een hele tijd niet met de politiek bemoeid. Toen ik wat meer tijd kreeg, toen ik rond 2006 minder ging werken, ben ik actiever geworden binnen het CDA. Zeven jaar geleden werd me gevraagd of ik penningmeester wilde worden.

Wat me in het verkiezingsprogramma opvalt, is dat er zo’n duidelijk sociaal element in zit, meer dan in de programma’s van andere politieke partijen. Aandacht voor ouderen en bestrijding van eenzaamheid zijn belangrijke thema’s. Er komt een grijze golf van mensen aan die langer thuis moeten wonen. Er zijn alternatieve woonvormen nodig, waarin men meer naar elkaar kan omzien. In grote steden wordt daar al wat aan gedaan. Door het CDA wordt er hier nu ook aandacht aan besteed. Seniorenvereniging Senver organiseert met andere ouderenverenigingen een bijeenkomst waarvoor de politieke partijen worden uitgenodigd. De vraag is: wat zijn jullie van plan om voor ouderen te doen? Als mensen langer thuis blijven wonen, wordt de eenzaamheid vaak ook groter. Daar moeten we iets op bedenken. Dat komt terug in ons partijprogramma. Gerben van Voorden heeft het in de Gemeenteraad voor elkaar gekregen dat Hilversum een ‘woonzorgvisie’ op gaat stellen.”

Favoriete plek

“Wat ik zo gezellig vind is een kopje koffie drinken bij Van Drimmelen, op het plein voor het oude C&A-gebouw. En dan het liefst als het mooi weer is, buiten op het terras.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.