02 maart 2018

Pieter Heerma op bezoek in de Kop.

CDA’er Pieter Heerma brengt zaterdag 3 maart samen met een aantal CDA-coryfeeën een bezoek aan de Kop van Noord-Holland.

In de ochtend gaat Pieter in gesprek met inwoners van Den Helder over het armoedebeleid. In het MFC ’t Wijkhuis. Texelstroomlaan 5 Den Helder. Hierna brengt hij een bezoek aan de markt in het centrum van Den Helder.

In de middag brengt Pieter Heerma een bezoek aan “de Lentetuin” de CDA’er zal tussen 14.00 uur en 16.00 uur in gesprek gaan met bezoekers, ondernemers en hij wordt rondgeleid. Daarna gaat Pieter Heerma met andere CDA’ers naar de Polder Résidence, van 16.00 tot 17.00 uur wordt hij bijgepraat door Jennifer Hofmeijer over het Polder Hofje.

Pieter Heerma (1977) is de zoon van oud-fractievoorzitter Enneus Heerma. Hij woont in Purmerend en is getrouwd met Esther. Ze hebben samen twee zoons. In zijn jonge jaren was hij een succesvolle judoka. Hij was in zijn gewichtsklasse vijfde van de wereld en derde van Europa bij de judo junioren. Pieter heeft politicologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit. Hij is lange tijd woordvoerder geweest van de CDA Tweede Kamerfractie. Voor hij Kamerlid werd, was hij manager bij Zorgverzekereraar De Friesland. In de Tweede Kamer is Pieter woordvoerder Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ook was hij samen met Sybrand Buma namens het CDA mede architect van het kabinet Rutte III.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.