10 juni 2022

CDA Hoorn en mede coalitiepartijen presenteren concept coalitieakkoord

Raadsbijeenkomst
Wij zijn verheugd om jullie te melden dat er een coalitieakkoord is. Op donderdag 16 juni worden de nieuwe wethouders en een aantal nieuwe raadsleden geïnstalleerd. Daarna wordt het concept coalitieakkoord in de raad besproken. De raadsbijeenkomst van donderdag 16 juni start om 20.00 uur en duurt tot uiterlijk 23.00 uur.

Eind april 2022 startten de zes partijen de coalitiegesprekken onder begeleiding van formateur Rob van Doorn. Samen met de fracties is een concept coalitieakkoord geschreven, dat op 16 juni in de raad besproken wordt. De partijen zijn bereid om eventuele aanvullingen op het akkoord vanuit overige fracties te overwegen.

Concept Coalitieakkoord
Wat de coalitiepartijen betreft staat deze bestuursperiode in het teken van doen, concreet aan de slag gaan. Topprioriteit blijft het bouwen van woningen. Ook laten de partijen weten geen besluiten terug te willen draaien en benadrukken zij dat Hoorn een gemeentebestuur verdient dat de mensen en de stad en dorpen op de eerste plaats zet.

De partijen hebben samen 18 prioriteiten benoemd, waar zij de komende jaren extra mee aan de slag willen. Via deze link kunt u het coalitieakkoord vinden, aan het einde van dit document staan de 18 prioriteiten. Afgelopen dinsdag is met de fractie en het bestuur het coalitieakkoord besproken, beide hebben zich positief over het akkoord uitgesproken.

Vragen
Wij willen u ook graag de mogelijkheid geven om uw vragen over het akkoord aan de fractie te stellen. Dat kan hiervoor zijn twee mogelijkheden:

  1. U kunt uw vragen naar mij mailen waarna de fractie deze voor u zal beantwoorden.
  2. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om hierover met de fractie in gesprek te gaan. U bent maandagavond van 19:30 tot 20:30 uur welkom in de fractiekamer C0.13 in het stadhuis (ingang achterzijde).
    Wij stellen op prijs als u ons laat weten langs te komen, dan weet de fractie dat wij u kunnen verwachten.


Met vriendelijke groet,
Linda Dekker,
CDA Hoorn

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.