17 juni 2022

Dick Bennis benoemd als wethouder

Team CDA Hoorn is compleet
Gisteravond is fractievoorzitter en lijsttrekker Dick Bennis benoemd als Wethouder (Portefeuille: Stadsbeheer (openbare ruimte en groen), Afval, Leefbaarheid en Wijkzaken, Sport en Recreatie, Participatie en bestuurlijke vernieuwing, Grote Waal (Dwaalpark), Bedrijfsvoering (ICT, HRM, Faciltaire Zaken). 

Daardoor is Patrick Hoefman benoemd als gemeenteraadslid en vult daarmee de vrijgekomen plek van Dick in. Als commissie leden zijn Matthijs Koster en Anna Smit benoemd. Voormalig commissielid Patrick van der Laan blijft nauw betrokken als actieve fractie volger. Rob Brandhoff volgt Dick op als fractievoorzitter van CDA Hoorn. Team CDA Hoorn is weer compleet!

Voordracht Dick Bennis door fractievoorzitter
Met gepaste trots draagt het CDA Hoorn de heer Dick Bennis voor als kandidaat-wethouder voor de gemeente Hoorn. 

De afgelopen 8 jaar heeft Dick zich vol ingezet voor het CDA Hoorn en onze samenleving in de gemeenteraad. Eerst 4 jaar als raadslid en daarna (tot aan nu) 4 jaar als onze fractievoorzitter en lijsttrekker.

We hebben Dick leren kennen als een hard werkende, positieve en sociale man, waarbij de onderlinge relaties minstens zo belangrijk zijn als het debat. Wars van conflicten, maar op zoek naar een werkbare oplossing.

Zoals u allen wel weet, ligt Dicks hart bij sport en bewegen (en daarnaast ook ontspannen), een waar sporthart. Hij heeft zich hier hard voor gemaakt, binnen en ook juist búiten de raad. De portefeuille sport en recreatie is hem dan ook op het lijf geschreven, denken wij.

Dick heeft immer aandacht gehad voor de openbare ruimte en het groen. Vaak kwam dit terug in zijn inbreng. Leefbaarheid en wijkzaken, al vele jaren een van de speerpunten van het CDA Hoorn, dus Dick is bekend met de uitdagingen en mogelijkheden op het Stadsbeheer vlak. Zo kan ik nog wel even doorgaan

Maar…. wel altijd met een kritische doch immer constructieve blik en altijd alert op ‘de portemonnee en de centjes. Ook Dicks bestuurlijke ervaring van buiten de raad draagt hij mee in zijn rugzak van ervaring. Deze rugzak is goed gevuld.

Het CDA Hoorn heeft er dan ook vertrouwen in dat Dick Bennis zijn wethouderschap naar eer en geweten zal invullen. Dus namens het CDA Hoorn dragen wij Dick Bennis voor als wethouder. Wij kunnen hem van harte aan u aanbevelen.

CDA Hoorn

vlnr: Patrick van der Laan, Anna Smit, Rob Brandhoff, Diana Dekker, Patrick Hoefman, Dick Bennis en Matthijs Koster

© Foto's CDA Hoorn

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.