28 februari 2022

Actualiteitsvragen CDA Koggeland over woningbouw locatie Hofland

CDA Koggenland heeft meerdere malen het initiatief genomen om het college te bewegen een woningbouwplan met goedkope koopwoningen te ontwikkelen voor de locatie Hofland / Dubbelspoor, dit met steun van de gehele raad. Het college heeft dit initiatief overgenomen en onder andere een bestemmingsplanprocedure gevoerd om woningbouw mogelijk te maken. Ook heeft het college de raad geïnformeerd over de planning (Memo PvA Woningbouw Dubbelspoor van 26 november 2020). Het bestemmingsplan is sinds november 2021 onherroepelijk, dit conform planning. In de planning is opgenomen dat in het 4e kwartaal 2021 tot en met het 2e kwartaal 2022 de voorbereidingen voor het bouwrijp/woonrijp maken en de verkoop van de woning start. Ook is aangegeven dat in het 1e kwartaal 2022 de gronden bouwrijp worden gemaakt. De oplevering van de woningen zou plaats vinden in het 1ekwartaal van 2023.

CDA Koggenland heeft de volgende vragen:

  1. Om binnenkort te kunnen starten met de bouw van de woningen zou nu gestart moeten zijn met het bouwrijp maken van de gronden. Dat is nog niet het geval. Er lijkt sprake van vertraging terwijl het bestemmingsplan conform planning sinds november 2021 onherroepelijk is. Wat maakt dat er nog niet is gestart met het bouwrijp maken?
     
  2. Om de woningen in het 1e kwartaal van 2023 daadwerkelijk op te leveren zou de verkoop nu gestart moeten zijn. Waarom is dat nog niet het geval?
     
  3. Verwacht u nog altijd dat de woningen conform planning in het 1e kwartaal van 2023 worden opgeleverd?
     
  4. Als er sprake is van vertraging waarom is de gemeenteraad daar dan niet actief over geïnformeerd?
     
  5. Het college heeft, zo hebben wij begrepen met een partij overeenstemming bereikt voor de realisatie van de woningen. Wilt u de raad informeren over de contractpartij en de inhoud van de overeenkomst?

 

Johan Ursem

CDA Koggenland

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.