08 maart 2018

Zorg hoort dichtbij

Zorg hoort dichtbij huis

Spierdijk – Zorg blijft een belangrijk onderwerp voor veel mensen, voor zichzelf of hun naasten. Deze zorg moet steeds vaker thuis worden geleverd of dichtbij huis. Twee mooie initiatieven zijn het onlangs geopende gezondheidscentrum ‘De Kerk’ in Spierdijk en de eerste MBO opleiding van Koggenland ‘Helpende in de Zorg’ in het Wijkleercentrum in Avenhorn. ‘Goede zorg dichtbij is dan ook een speerpunt van CDA Koggenland voor aankomende verkiezingen’, aldus wethouder en lijststrekker Win Bijman van het CDA.

Recent heeft Bijman het Wijkleercentrum in Avenhorn geopend. Eerstejaars studenten aan de MBO opleiding ‘Helpende in de Zorg’ worden in het centrum opgeleid naar werk in de zorg. Bijman vervolgt: ‘Met dit Wijkleercentrum hebben we extra handen in de Koggenlandse samenleving om kwetsbare inwoners te helpen en mantelzorgers te ontlasten. Tegelijkertijd bouwen de studenten aan hun toekomst; met de opgedane kennis en ervaring en het diploma.’

Een ander mooi initiatief waartoe CDA Koggenland een warm hart draagt, is het gezondheidscentrum ‘De Kerk’ in Spierdijk. De partij claimt dat ze staan voor dagelijkse noodzakelijke zorg in de buurt en dat het gezondheidscentrum hierin exemplarische is.  Zo kan men in De Kerk terecht voor onder andere fysiotherapie, is er buurtzorg aanwezig en wordt advies gegeven over voeding. Tevens is in de pastorie de huisarts gevestigd. ‘Op deze manier is zowel zorg dichtbij gerealiseerd en is de kerk blijven bestaan voor de geloofsgemeenschap. Kortom een prachtig initiatief’, aldus Win Bijman van het CDA.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.