20 april 2017

Ed: Op drievierde

Over een jaar zit deze raadsperiode erop en zijn de gemeenteraadsverkiezingen al achter de rug. Het laatste jaar van deze periode hebben we nog een volle agenda, maar er is de laatste jaren hard gewerkt en we hebben veel bereikt. We constateren dat de crisis verleden tijd is en ons land er een stuk rooskleuriger voor staat dan drie jaar geleden.

Lokaal en regionaal hebben we economisch beleid neergezet met het accent op toerisme en de agrarische sector. Daarnaast heeft Medeblik de decentralisaties in het sociaal domein heel goed opgevangen en staat het prima op de rit. Dat was allerminst een gemakkelijke opgave, want onder andere de WMO, jeugdzorg en de participatiewet werden rigoureus en met kortingen gedecentraliseerd vanuit het Rijk. Ook niet onbelangrijk is dat de gemeentefinancien structureel op orde zijn gebracht. Daarnaast krijgt de groenvoorziening een kwaliteitsimpuls, wat veel inwoners vast goed zal doen. 

Maar we zijn er nog niet. Ik denk bijvoorbeeld aan Zwembad De Zeehoek. De komende drie jaar zijn gewaarborgd en momenteel wordt er hard gewerkt aan een scenario dat moet zorgen voor een toekomstbestendig, overdekt zwembad. Een van de CDA speerpunten is het aanpakken van onveilige verkeerssituaties en de kruising Gedeputeerde Laanweg/Kadijkweg in Andijk heeft onze hoogste prioriteit. Binnenkort is er een informatiebijeenkomst over de wegen in het Grootslaggebied, georganiseerd door het Hoogheemraadschap Noorderkwartier. Ik zet alvast in op een structurele oplossing voor deze kruising, die ook in 2017 weer gerant staat voor meerdere verkeersongevallen. Het zou mooi zijn als we het nog dit kalenderjaar kunnen afronden. 

Ed Meester

Fractievoorzitter CDA Medemblik

[email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.