07 juli 2017

Dorpshuis Abbekerk

Afgelopen dinsdag zijn we met een groot aantal raadsleden en collegeleden naar Abbekerk geweest. We zijn blij dat dit bezoek binnen twee weken, op verzoek van CDA en PWF, georganiseerd kon worden. Het is heel waardevol geweest om in gesprek te gaan met de mensen die dagelijks betrokken zijn bij de verschillende voorzieningen. Letterlijk in de wandelgangen kun je heel veel te weten komen, veel meer dan woorden op papier kunnen beschrijven. Nogmaals hartelijk dank aan iedereen die aan dit werkbezoek bijgedragen heeft. 

CDA heeft al eerder aangegeven dat we zoveel mogelijk uitgewerkte opties voor een dorpshuis in Abbekerk & Lambertschaag van het college willen zien. We willen dt de huidige voorzieningen blijven en dat verenigingen met elkaar verbonden kunnen blijven. De zorg die wij uitgesproken hebben over het mogelijk integreren van de school, behouden van jongerencentrum De Bunker en het behoud van het consultatiebureau op korte termijn zijn weggenomen. Door de gesprekken tijdens het werkbezoek en door het meegeven van de extra kaders in het op 6 juli 2017 door de hele raad ondersteunde amendement. 

PW2010 heeft de aanzet gegeven voor een mooie samenwerking van raadsleden en goed resultaat in het belang van alle inwoners. Er staat nog geen datum op de uitwerking van het onderzoek maar we zien het met veel belangstelling tegemoet. 

Namens de fractie, Claudia Selders-Kroezen en Els van den Bosch

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.