11 april 2016

CDA vragen over eenzaamheid

Cijfers op basis van het recente lokale GGD monitoren laten zien dat 38% van de Nederlanders te maken heeft met eenzaamheidsgevoelens. Het CDA vindt dat we ons moeten inspannen om eenzaamheid tegen te gaan. Wij hechten namelijk waarde aan een samenleving waarin iedereen meedoet en het gevoel heeft om erbij te horen. 

Het CDA heeft in 2015 onderzocht hoe er in onze gemeente wordt omgegaan met eenzaamheid. Gebleken is dat voldoende activiteiten worden aangeboden voor mensen die te kampen hebben met eenzaamheid. Echter dat deze activiteiten voornamelijk gericht zijn op ouderen. Bij ons onderzoek is naar voren gekomen, dat ondanks dat er voldoende aanbod is, niet iedereen wordt bereikt. Wij willen dat het beter zichtbaar wordt, welke verschillende organisaties er zijn die bijdragen aan een betere bereikbaarheid van de eenzamen onder ons. 

Om die reden heeft het CDA een aantal schriftelijke vragen gesteld, waarbij nadrukkelijk extra aandacht is gevraagd voor WFPraat (opgericht door jongeren) en Stichting Tweestrijd (ook uit jongeren). Zie de gestelde vragen en de door het college gegeven antwoorden

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.