11 december 2015

CDA wil lokale aandacht voor drugsproblemen

Ons lokale initiatief, in samenwerking met D66 West Friesland, Progressief West Friesland, VVD en Gemeente Belangen opgezet en uitgevoerd, hebben we 25 november wat extra onder de aandacht gebracht in de regio West Friesland. 

Via het Noord-Hollands dagblad en bij de bijeenkomst van regionale raadsleden in Bovenkarspel. Wessel Groot uit Drechterland en 'onze'  eigen Claudia Selders-Kroezen hebben de noodzaak om het taboe te doorbreken dat rondom drugs(gebruik) hangt ferm uitgesproken. Er moet iets veranderen!

Drugs & Jongeren zijn gemeentegrens overschrijdend dus er moet regionaal aandacht zijn om in gesprek te gaan en te blijven. Bovendien versterkt ene lokale aanpak het bestaande regionale uitvoeringsprogramma. Jongeren willen meer weten, betrokken worden en blijven. Laten we naar ze luisteren!

Medemblik in Control of Drugs en Alcohol is vanaf 2016 een feit. In Drechterland is onze motie 'in control of alcohol en drugs -West Friesland'  aangenomen, in Hoorn ook en ook in Stede Broec wordt hij in de gemeenteraad behandeld. 

We houden u op de hoogte of alle raden in West Friesland voor het nieuwe jaar In control of Drugs en Alcohol zijn.

Claudia Selders-Kroezen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.