05 mei 2014

Coalitie CDA, Gemeentebelangen en D66 gaan aan de slag

Uit de gesprekken die het CDA aan met alle partijen heeft gevoerd kwam deze combinatie als beste naar voren, waarbij getracht is de verkiezingsuitslag zo veel mogelijk te respecteren.

Op 8 mei zijn de nieuwe wethouders geïnstalleerd en kunt u kennis nemen van ons coalitieakkoord 'Samen vooruit'. De komende tijd willen wij het coalitieakkoord uitbreiden naar een raadsprogramma met daarin ook de belangrijke punten van de andere partijen. De nieuwe coalitie heeft bewust gekozen voor een coalitie met slechts 1 zetel meerderheid in de raad, zodat ook de coalitie de komende 4 jaar moet streven naar een goede samenwerking in onze raad. Respect voor elkaar en elkaar iets durven te gunnen is daarbij heel belangrijk om voor onze inwoners zoveel mogelijk vooruitgang te boeken.

Na veel jaar heeft het CDA op 8 mei afscheid genomen van onze huidige wethouder Kasper Gutter. Hij heeft zich veel jaren met hart en ziel ingezet voor onze gemeente. Mede daardoor heeft onze gemeente de afgelopen jaren veel bereikt. Onze waardering en dank richting Kasper is daarom groot.

Zijn opvolger is Harry Nederpelt uit Wognum. Door zijn wethouderschap is Claudia Selders-Kroezen op 8 mei doorgeschoven en als nieuw raadslid geïnstalleerd namens het CDA. Beide wensen wij veel succes met de nieuw klus.

Vanuit Gemeentebelangen is Joset Fit tot wethouder benoemd worden en vanuit D66 Hans Tigges.  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.