11 januari 2016

Column Els van den Bosch: Praat

In de kerstvakantie word je als ouders geacht 'iets leuks' met je kinderen te doen. Onze zonen van 15, 17 en 19 gaan mee naar het Amsterdam Light Festival. Leuk voor hen en evenzeer voor onszelf. Deze drie jongeren in ons gezin hebben een leuk leven. Maar geluiden uit de samenleving en rapportages die ik als raadslid onder ogen krijg, laten zien dat eenzaamheid onder alle leeftijden voorkomt, dus ook onder jongeren. In de leeftijd van 12 tot 18 jaar geeft 20 procent aan zich eenzaam te voelen en in de groep van 18 tot 35 jaar is dit zelfs 30 procent.

Wat eenzaamheid onder jongeren betreft: misschien kunnen we starten met daar gewoon eens aandacht aan te schenken zonder meteen in oplossingen te denken. Bespreekbaar maken/ taboe doorbreken. Een tweede stap kan dan een meer oplossingsgerichte zijn. Jongeren in contact brengen met jongeren o.i.d. Er zijn al bestaande digitale mogelijkheden voor, maar die zijn nog niet zo bekend. Het CDA wil mede daarom graag meer bekendheid geven aan WFPraat!

West-Friesland Praat! is een stichting opgericht door jongeren voor andere jongeren, om een luisterend oor te bieden. Een plaats waar jongeren hun verhaal kwijt kunnen. Waar ze vragen kunnen stellen of advies kunnen krijgen. De jongeren van WFPraat! zijn persoonlijk bereikbaar op de vrijdagavond, op een locatie in wisselende dorpen. Neem eens ene kijkje op hun website: http:/www.wfpraat.nl/ en tevens vind je ze op twitter @WFPraat, op Facebook en op LinkedIn.

Els van den Bosch, raadslid CDA, [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.