23 augustus 2019

Column in de Andijker: Terras of een korte geschiedenisles

We spraken af bij het bronzen beeld van Columbus in Barcelona. Kan niet missen, want dit monument is wel 30 meter hoog.

Opgetogen constateerde ik dat mijn zus en haar oudste alles over Columbus wisten, met dank aan een toets die haar dochter (VWO5) recent deed en haar moeder-mijn-zus haar overhoorde. Liever geen geschiedenisles, we kiezen voor een terras op de Ramblas en brengen een bezoek aan de ongelooflijk spectaculaire Boqueria Markt, één van de grootste versmarkten van Spanje en ter wereld.

Het enorme aanbod aan fruit, groente, vis, vlees en kaas wordt overspannen door een mooie 19e-eeuwse gietijzeren overkapping. Met mijn drang tot kennisoverdracht kon ik het niet laten om door de mooie wijk Barri Gòtic te slenteren. Je vindt in deze oudste wijk van het stadscentrum mooie pleinen, een kathedraal en overblijfselen vanuit de Middeleeuwen en de Romeinse tijd orakelde ik maar door.

Als vanzelfsprekend volgden ze me door een steeg met Catalaanse vlaggen en gelukkig overviel mij een moment van zelfreflectie. Mijn geldingsdrang en eindeloze neiging tot het overbrengen van informatie hoeft niet altijd en overal.

Ik wil graag mensen vertegenwoordigen, mensen aan het denken zetten. Maar dat kan straks wel weer, na het reces. Opgetogen kochten we samen slippers in zo’n  leuke Ale Hop souvenirwinkel en namen nog een roseetje op nog een terrasje. En wat héb ik een leuke dag gehad!

Els van den Bosch

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.