17 juli 2020

Column Piet: voorjaar 2020

Wij zullen ons deze lente nog lang heugen denk ik. 

In de periode dat de aarde opengaat en de natuur zich in al haar kleurenpracht wil laten zien gaat ons land in een intelligente lockdown, anders gezegd: wij sluiten onszelf slim op.

Wij worden er op een wrede manier aan herinnerd dat er grenzen zijn, dat het leven niet altijd maakbaar is en wij niet overal direct antwoorden op hebben.

Het is voor grote groepen mensen een angstige ervaring in deze onzekerheid te moeten leven.

De regering vertrouwt op ons gezonde verstand en verantwoordelijkheidsgevoel, in de veronderstelling dat deze aanpak het best bij ons volk past. 

Nu zijn wij een volkje dat zich niet makkelijk de wet laat voorschrijven, zo ook in deze situatie. Net als bij het weer en de voetbal hebben wij, ook voor dit onderwerp, een land vol kenners, specialisten en professionals. Praat- en actualiteitenprogramma’s stromen dagelijks vol met, voor mij tot dan, onbekende landgenoten die zich er op voorstaan dat zij het weten. Het maakt het er voor mij niet duidelijker op; integendeel.

Probeer hier als OMT en beleidsmaker maar iets van te maken wat een breed draagvlak heeft. Wanneer je dan denkt een goede strategie te hebben rolt de hele 2e Kamer over je heen in al haar scoringsdrift. 

Knap dat je met 50% kennis toch iedere keer met 100% overtuiging de gekozen maatregelen, met hulp van Irma,  over het voetlicht weet te brengen.

De evaluatie (lees afrekening) volgt later.

 

Fijne vakantie.

 

Piet Ligthart

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.