07 oktober 2020

Column Saskia: Blije koppies

Als moeder van drie kinderen staat het weekend vooral in het teken van sport. Op de zaterdagochtend sta ik danook geregeld langs de zijlijn van het voetbalveld om te kijken naar mijn kinderen, hun team en de tegenstanders. Ik kan erg genieten van hun spel, het fanatisme en de blije koppies van de kinderen.

Zo kom ik als ouder dus ook op veel verschillende sportcomplexen in onze gemeente. Veel verenigingen hebben verschillende maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat alles zoveel mogelijk Coronaproof is. Juist nu wordt er extra veel gevraagd van de verenigingen. Ze krijgen een pakket met extra maatregelen, waar ze zich aan moeten houden. Dit alles wordt door vrijwilligers, die vaak al zoveel doen, uitgevoerd. En dan gaat het niet alleen om de uitvoering, maar ook om de extra vergaderingen die daar aan vooraf gaan. Een extra taakstelling die ze in hun schoot geworpen krijgen. Ik heb veel waardering voor alle vrijwilligers die zich extra hebben ingezet zodat het sporten voor iedereen door kan blijven gaan.

Met alleen een waardering ben je er niet. Er zijn veel verenigingen die vanwege een tekort aan (kantine)inkomsten, het financieel moeilijk hebben/krijgen. Wij, als CDA zijn ervan overtuigd dat, waar het kan, wij verenigingen zoveel mogelijk moeten helpen. Zodat iedereen kan blijven sporten, en we die blije koppies op de velden blijven zien. Daar wordt iedereen gelukkig van!

 

Saskia Schouten - Spijkerman

Raadslid CDA

saskia.schouten@raadmedemblik.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.