21 december 2019

Column Simon: Ben jij christelijk dan?

Ben jij christelijk dan?

 

Sinds mijn kandidaatstelling voor de gemeenteraadsverkiezingen heb ik meerdere keren de opmerking gekregen: Ben jij christelijk dan?  Deze opmerking kwam op mij over dat ze verbaasd waren dat ik voor het CDA had gekozen. Eigenlijk wisten ze al wel dat ik zou antwoorden dat ik zelf niet gelovig ben.

 

Als mensen praten over het CDA, dan gaat het regelmatig over de 'C'. Maar wat houdt die 'C' dan in? Het CDA is een christendemocratische en geen christelijke partij, en dat is voor mij een groot verschil.

 

Een christelijke partij volgt de leer van het christendom en wat in de Bijbel staat geschreven. Dat zijn strengere regels van wat wel en niet volgens het geloof mag. Zo sta ik niet in het leven en dat is ook niet de koers van het CDA. Het CDA is een christendemocratische partij en dat wil zeggen, een volkspartij met eigen opvattingen en uitgangspunten over hoe de samenleving eruit moet zien.

 

Voor mij is het CDA een politieke partij voor iedereen. Het maakt niet uit of je wel of niet gelovig bent, waar je vandaan komt of wat je geaardheid is. Ik voel mij dan ook prima thuis binnen het CDA.

 

Simon Commandeur

Raadslid CDA

simon.commandeur@raadmedemblik.nl

 

 

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.