29 december 2020

Column Simon: Ga er maar aan staan!

Recentelijk kwam het nieuws naar buiten dat Hugo de Jonge stopt als lijsttrekker van het CDA. De reden voor zijn besluit? Hij is als Minister van Volksgezondheid en Welzijn zo enorm druk met de aanpak van de coronacrisis, dat hij simpelweg niet genoeg tijd heeft om voor de volle 100% ook nog leiding te geven aan zijn partij. Wat mij betreft een moedig besluit! 

 

In mijn optiek heeft hij de zwaarste en moeilijkste kabinetspost. Deze crisis raakt ons allemaal. Niemand wordt gespaard. Zoveel slachtoffers, meningen, wensen en verwensingen. Hij kan het nooit goed doen. Feit is dat iemand de moed moet hebben om besluiten te nemen. En om het op zijn Hollands te zeggen: “Achteraf kijk je een koe in de kont.”. Ga er maar aan staan! 

 

Ook in de gemeenteraad moeten wij als raadsleden af en toe keuzes maken die niet voor iedereen makkelijk verteerbaar zijn. Het algemeen belang is voor mij leidend, zonder mijn ogen en oren te sluiten voor individuele belangen en wensen van onze inwoners. Ik blijf mij dan ook inzetten voor alle inwoners van onze gemeente. 

 

Uiteraard wens ik iedereen het allerbeste. Dat dit een utopie is lijkt mij evident. CDA Medemblik sluit niemand uit. Onze partij richt zich juist op de samenwerking en verbinding. Op landelijk en lokaal niveau. Wij hebben de moed om weloverwogen besluiten te nemen hoe moeilijk deze keuzes soms ook mogen zijn. 

 

Simon Commandeur

Raadslid CDA

[email protected]

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.