16 februari 2019

Column Simon: leven en laten levenEnige tijd geleden zat ik samen met mijn zoon van zeven jaar in de auto. Hij vertelde mij dat een jongen op school twee moeders had. Hij vroeg aan mij of dat raar was.

Ik heb mijn zoon uitgelegd dat een vrouw ook verliefd kan worden op een vrouw en een man verliefd kan worden op een man. Ik zei tegen hem dat dit normaal is en zeker niet raar. Mijn zoon ging er verder niet meer op in.

Enige weken later hoorde ik op het nieuws over de Nashville verklaring en dacht direct terug aan het gesprek met mijn zoon. Wat zou ik mij toch schuldig voelen als mijn zoon er achter komt dat hij op mannen valt en dit niet aan mij durft te vertellen. Het enige wat ik wil is dat mijn kinderen gelukkig zijn en verder maakt het mij niet uit.

Het is wat mij betreft juist belangrijk om kinderen mee te geven dat alles bespreekbaar is en dat zij mogen zijn wie ze zijn. Ik snap werkelijk niet waarom mensen deze verklaring ondertekenen en hier zo’n groot punt van maken. Ik hoop oprecht dat deze verklaring er juist voor zorgt dat er meer acceptatie komt in plaats van minder. Dat er nog steeds geen volledige acceptatie is is pas raar.

CDA Medemblik zal zich in ieder geval inzetten om de acceptatie in onze gemeente waar nodig te vergroten. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.