11 december 2016

Consultatiebureaus in de kernen Andijk en Abbekerk blijven waarschijnlijk open

Tijdens de raadsvergadering van 8 december is er een amendement aangenomen dat besluit om de consultatiebureaus in de kernen Medemblik, Wervershoof, Wognum, Andijk en Abbekerk te blijven behouden. 

Het consultatiebureau heeft een belangrijke preventieve functie, voor lichamelijke ziekten en bij de algehele ontwikkeling en opvoeding van kinderen. Ouders verdienen het, dat besluiten hierover zorgvuldig worden genomen. 

Volgens ons zou een tussenoplossing voor het eerste kwartaal van 2017 beter zijn geweest. Dan had er daarna een verantwoord en goed afgewogen besluit kunnen worden genomen. Nu lijkt het positief voor de kernen, maar er is besloten op basis van onzekerheden en zonder een goede inhoudelijke discussie. 

Wij waren blij om te horen dat de wethouder inmiddels contact heeft gehad met de GGD en dat deze wil meewerken aan het openhouden van de bureaus. Zij heeft wel aangegeven dat er eerst een aantal verbeterpunten moeten worden gerealiseerd. Daardoor komt er, met name in Abbekerk, toch een onderbreking in de dienstverlening en waarschijnlijk zonder tussenoplossing. 

We verwachten dat de wethouder in het eerste kwartaal 2017 duidelijkheid geeft over het voort bestaan van de consultatiebureaus. 

Namens de CDA fractie, 

Claudia Selders-Kroezen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.