15 februari 2018

Kandidaat 6 Simon Commandeur stelt zich voor.

Wie ben ik?

Mijn naam is Simon Commandeur. Ik ben 40 jaar en woon met mijn gezin in Wognum. Wij hebben twee kinderen van 6 en 4 jaar. Ik ben werkzaam bij de recherche in de functie van senior medewerker.

Wanneer ben je in aanraking gekomen met de politiek?

Mijn interesse in de politiek heb ik van huis uit meegekregen. Mijn vader was in het verleden raadslid en fractievoorzitter voor het CDA in de gemeente Wognum. Tijdens en na de afronding van mijn opleidingen bestuurskunde en integrale veiligheid is mijn interesse in de politiek extra toegenomen.

Waarom wil je jezelf actief inzetten?

Ik wil via deze weg iets betekenen voor de gemeente Medemblik en zijn inwoners. Echt meedoen en invloed uitoefenen op onderwerpen die voor ons allemaal belangrijk zijn. Ook ben ik van mening dat er in de gemeenteraad ruimte is voor verjonging.

Waarom kies je voor het CDA?

Het CDA kiest voor een overheid naast ons, niet boven ons en is een partij die opkomt voor de zwakkere in onze samenleving. Het CDA heeft oog voor de natuur en het behoud daarvan voor nu en toekomstige generaties. Ook staat het CDA pal voor de rechtsstaat als onmisbare voorwaarde voor de bescherming van zijn inwoners. Daarom kies ik voor het CDA.

Wat zijn jouw speerpunten?

Uiteraard willen wij met elkaar de speerpunten uit het verkiezingsprogramma gaan waarmaken. Zaken die mijn extra aandacht krijgen zijn:

Gelijke kansen voor iedereen. Alle kinderen moeten deel kunnen nemen aan het verenigingsleven. 

Woningbouw. Starters die in hun eigen kern willen blijven wonen en ouderen die kleiner willen gaan wonen kunnen op dit moment moeilijk een betaalbare huur of koopwoning verwerven. Dit beperkt de doorstroming en draagt bij aan leegloop in verschillende kernen uit onze gemeente.

-  Een veilige woonomgeving. Ik ben voor een meer zichtbare wijkagent en extra inzet op het gebied van woninginbraken.

- De zorg voor onze ouderen. Veel zaken gaan goed. Toch denk ik dat er ruimte is voor verbetering.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.