05 juni 2020

Column Els: Onbedoeld drong ik voor

Boordevol energie en troep reed ik naar de vuilstort, zoals wij het afvalbrengstation thuis noemen. Nadat ik op woensdag 11 maart nog een regionale raadsledenvergadering bijwoonde in theater het Postkantoor in Bovenkarspel volgde op 12 maart de naargeestige persconferentie van premier Rutte en sloeg ik thuis aan het lijstjes maken en opruimen. Bij die vuilstort bleek het wel heel erg druk.

Praktisch denkend besloot ik met oprecht goede bedoelingen de auto te parkeren en de spullen lopend te gaan brengen. Maar dat was niet de bedoeling! Gewoon achteraan aansluiten riep de medewerker mij verontwaardigd toe. 

Het blijkt maar weer heel praktisch dat wij ons grof vuil thuis kunnen laten ophalen met simpelweg één  telefoontje of mailtje naar onze dienstverlener HVC. Of beter nog, download hun app! Krijg je meteen een seintje welke bak op welke dag aan de weg moet en je vindt er alle informatie over afval(scheiding).

Suf onderwerp? Ik proef een verschil in belang en belangstelling. Uw belang is gemak, niet te hoge kosten en aandacht voor het milieu. Uw belangstelling is hopelijk ook het milieu en hoe je die kosten niet torenhoog laat worden. Daarom één willekeurige tip: is je oranje of je groene bak vol? Gooi het dan a.u.b. niet bij de grijze er in. Het verwerken van dát afval dat in uw grijze bak kost het meest.

Beter is om een extra oranje en/of groene bak erbij te regelen via de HVC. En dat is bovendien gratis.  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.