04 februari 2018

Welkom bij het Inloophuis Medemblik

Op 4 februari is het Wereldkankerdag en daarom zijn wij bij Inloophuis Medemblik-nh, dat inmiddels 5 jaar bestaat, op bezoek gegaan.

Tom en Tonia van der Wal hebben veel te vertellen. Over de grote verbouwing, waardoor er nu 4 verdiepingen beschikbaar zijn voor de gasten. Over het Inloophuis in Grootebroek dat op veler verzoek is opgestart; 'Inloophuis in 'de Stek''. Over de 3 wekelijkse inloop ochtenden van de GGZ Noord-Holland-Noord; 'herstelwerkplaats'. En over Dalisay Recovery; voor mensen met een eetstoornis zal in de toekomst ook een plek zijn in het Inloophuis Medemblik. 

Dit inloophuis is er namelijk niet alleen maar voor mensen met kanker. Ook wanneer iemand met een andere levensbedreigende ziekte te maken heeft, als patiënt, naaste of nabestaande, kan het Inloophuis hulp en steun bieden. Dit kan praktische informatie zijn, een luisterend oor maar je kunt ook meedoen aan een van de vele terugkerende activiteiten. Er is bijvoorbeeld een mannenclub, een haakclub en therapeutisch tekenen voor kinderen. Tijdens de rondleiding vielen de vele door vrijwilligers gehaakte beren op én de boom met buisjes. Iedereen die dit wil mag een buisje op-pimpen en daar een wens of gedachte in doen.

Tom en Tonia willen graag dat de drempel om binnen te stappen lager wordt. „Het inloophuis is van en voor moedige mensen die elkaar vooruit willen helpen. Er wordt meer gelachen dan gehuild.“

Bedankt voor de hartelijke ontvangst. We wensen jullie en iedereen die verbonden is bij het Inloophuis veel succes met het voortzetten van jullie betrokken werk.
Namens de #CDA afdeling Medemblik,
Ed MeesterClaudia Selders-KroezenSaskia Schouten - Spijkerman, Piet Ligthart, Ted De Lange, Arie Schouten

Zaterdag 17 februari a.s. staan de deuren van het Inloophuis van 13:00 tot 16:00 uur voor iedereen open! www.inloophuismedemblik.nl

Voor meer foto's klik hier voor ons youtube-fotoverslag.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.