6. Simon Commandeur

Kandidaat

Simon Commandeur stelt zich voor in de Medemblikker. Klik hier voor het artikel.

Mijn naam is Simon Commandeur. Ik ben 40 jaar en woon met mijn gezin in Wognum. Wij hebben twee kinderen, in de leeftijd van 6 en 4 jaar. Op dit moment ben ik werkzaam bij de recherche in de functie van senior medewerker.

Het CDA bestuur heeft mij gevraagd of ik mij kandidaat wilde stellen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ik heb daar JA tegen gezegd. Mijn vader was jarenlang raadslid en ook fractievoorzitter van de Wognumse CDA raadsfractie.

Mede hierdoor was mijn belangstelling voor politiek al vroeg gewekt. Net als mijn waardering voor het CDA gedachtegoed. Mijn belangstelling voor politiek is door de afronding van mijn studies Bestuurskunde en Integrale Veiligheid extra toegenomen.

Zaken die mij aan het hart gaan zijn onder andere: de onmogelijkheid voor veel jongeren een betaalbare woning in de eigen woonkern te verwerven. Dat kinderen, door geldgebrek bij de ouders, geen deel kunnen nemen aan het verenigingsleven. En natuurlijk de zorg voor onze ouderen. Deze onderwerpen gaan mijn speciale aandacht krijgen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.