2. Els van den Bosch-Swagerman

Kandidaat

Els van den Bosch stelt zich voor in de Medemblikker. De tekst kunt u hier lezen.

Vroeger was ik al zo’n meisje dat  klassenvertegenwoordiger was en in de schoolkrantredactie zat. Later was ik OR lid en voorzitter van de sportclub. Daarnaast werd ik bestuurslid van de lokale CDA. In die positie kun je van de zijlijn meekijken naar het werk van een raadslid.

 

Nu maak ik al bijna 4 jaar deel uit van de gemeenteraad van Medemblik. Volksvertegenwoordiger zijn is een eervolle baan die je namens de mensen mag vervullen. Het draait niet om jezelf. Mijn drijfveer is dat ik me afvraag wat ik kan inbrengen of doen om iets beter te maken. Contacten met inwoners en  organisaties beschouw ik als meest waardevolle onderdeel van het raadswerk.

 

Het gaat ons echt om het vinden van goede antwoorden op de zorgen van gewone mensen. Dat gaat over hun werk, de toekomst van hun kinderen en de zorg voor hun ouders. We zijn met elkaar verantwoordelijk voor de samenleving. De een heeft het beter getroffen dan de ander.

 

Laten we elkaar helpen, in de straat en in de buurt. Geef de inwoners en organisaties het vertrouwen om te doen waar ze goed in zijn. Tegelijkertijd moeten we zorgen voor de inwoners die afhankelijk of kwetsbaar zijn.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.