5. Saskia Schouten-Spijkerman

Kandidaat

Saskia Schouten-Spijkerman stelt zich voor in de Medemblikker. Klik hier voor het artikel.

Mijn naam is Saskia Schouten - Spijkerman. Ik ben 34 jaar en woon samen met mijn man Adri en mijn 3 kinderen op een boerderij in Nibbixwoud. We hebben een melkveehouderij met koeien en schapen.

 

Ik ben 6 jaar lid lang geweest van de Dorpsraad van Nibbixwoud. En merk dat ik toe ben aan de volgende stap.  En waarom? Omdat ik met de ervaring, die ik daar heb opgedaan, het verschil kan maken en daar wil ik voor gaan.

 

De lokale politiek gaat wat mij betreft allereerst over mensen, de dingen die dichtbij staan. Bijvoorbeeld; je straat, je vereniging of de zorg die je nodig hebt. Voor mij de taak om goed te luisteren, zodat ik weet wat er leeft.

 

Om de gemeente aantrekkelijk te houden, moeten we goed letten op de verkeersveiligheid. Veilige routes voor jong en oud. Tevens wil ik inzetten voor voldoende speelvoorzieningen voor de jeugd. Ook ga ik voor een stukje boerenverstand in de politiek. Het is belangrijk om ondernemers de ruimte te geven die ze nodig hebben om hun werk voort te zetten en te ontwikkelen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.