1. Dennis Heijnen

Lijsttrekker

Ik ben Dennis Heijnen, geboren in 1988 en opgegroeid in het mooie dorp Huizen. Aan het eind van mijn studententijd ben ik in Amsterdam gaan wonen en dat doe ik nog steeds met heel veel plezier. Ik studeerde economie en politicologie aan de Vrije Universiteit. Met die interesses is het niet zo gek dat ik in de politiek ben beland. Sinds 2016 ben ik Statenlid en sinds de zomer van 2018 fractievoorzitter van het CDA in Noord-Holland. Naast Statenlid ben werk ik 4,5 dag in de week voor het Verbond van Verzekeraars als teamcoördinator financieel-economisch beleid. Ik houd enorm van reizen, terrasjes pakken en afspreken met vrienden en familie. Ik squash een keer per week en zwem af en toe, het liefst in de zomer in een buitenbad. Ik kijk graag goede series op Netflix en ben een groot Formule 1 fan. 

Wat wil je bereiken in Noord-Holland?

Ondanks dat ik al een tijdje in de Noord-Hollandse politiek meeloop ben ik er nog lang niet klaar mee. Ik kan me nog steeds enorm boos maken dat de provincie moeilijk doet over het bouwen van de broodnodige woningen. Wonen waar je wilt, met de mensen om je heen waar je om geeft en in een goede gezondheid is een van de belangrijkste voorwaarde om gelukkig te zijn. Ik wil dat veranderen!

Ook wil ik dat de provincie een meer realistisch landbouwbeleid gaat voeren, waarbij we oog hebben voor mensen en de gemeenschappen waarin ze wonen. Daarnaast vind ik dat de provincie veel meer kan doen om mensen samen te brengen, bijvoorbeeld via cultuur en sport. 

In Noord-Holland zien we ook steeds vaker dat partijen tegenover elkaar staan, en dat er nog nauwelijks wordt geluisterd naar de argumenten van anderen. Ik wil verschillen overbruggen en Noord-Holland mooier en toekomstbestendiger achterlaten dan nu. Compromissen sluiten is voor mij geen vies woord.

Waarom CDA? 

Politiek bedrijf ik vanuit mijn idealen als CDA-er. Daar ben ik trots op. Het CDA is de partij die open staat voor iedereen die normen en waarden hoog in het vaandel heeft staan. Voor iedereen die beseft dat niemand het alleen kan in de wereld en die wil zorgen voor de schepping, voor mens, dier en milieu. We houden van realistische politiek, gedreven door de inhoud. Met schreeuwen los je niets op, wel met oprechte interesse in de ander. Alleen samen kunnen we onze toekomst vormgeven. We staan voor minder ik, en meer wij. Iedereen die onze idealen deelt, is meer dan welkom om mee te doen.

Wat is jouw favoriete plekje in Noord-Holland? 

Dit is ontzettend moeilijk kiezen. Natuurlijk ben ik gek op het Gooi, de dorpen en de Gooise Heide. Ik kan genieten van het strand en de weidsheid van het landschap. Maar ik hou het meest van de mooie Noord-Hollandse steden. Natuurlijk Amsterdam, waar ik woon. Maar ook Hoorn en Alkmaar. De rijke geschiedenis en mooie oude architectuur spreken me erg aan.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.