10. Cees Sluyk

Mijn naam is Cees Sluyk geboren en getogen in Weesp. In Weesp woon ik samen met Chantal en onze twee kinderen 18 en 16 jaar oud. Sinds 2011 met een korte onderbreking deel uitgemaakt van de Gemeenteraad van Weesp tot en met 24 maart 2022 (gefuseerd met Amsterdam). Het fusieproces van Weesp naar Amsterdam heb ik als voorzitter van de Regiegroep van heel dichtbij meegemaakt. Thans ben ik lid van het algemeen bestuur van het Stadsgebied Weesp/Driemond.

In het dagelijks leven werk ik als Assetmanager bij Geldmaat. Naast de werk en politiek ben ik als vrijwilliger actief in de hockeywereld op lokaal, nationaal en op internationaal niveau

Wat wil je bereiken in Noord-Holland? 

Om te beginnen wordt het wel eens tijd om de spoorwegovergangen in het Gooi aan te pakken. Over de gevaarlijke spoorwegovergangen (Naarden, Bussum en Hilversum) wordt al jaren gesproken maar actie is wel gewenst. 

Zorgen maak ik mij over de kleine kernen in Noord-Holland, daar moet ruimte gecreëerd worden om de jongeren/jonge gezinnen te laten blijven wonen. Het kan en mag niet zo zijn dat de jonge mensen/gezinnen geen kans maken om te blijven wonen in de provincie die ze na aan het hart ligt.

Het CDA, de partij van de verbinding, moet een voortrekkersrol vervullen in de stikstof discussie. De brede Volkspartij, die wij zijn, is dat aan haar stand verplicht. Wij moeten de dialoog zoeken om met oog voor de diverse standpunten tot een voor eenieder bevredigende oplossingen te komen.

Waarom CDA?

We zijn doorgeschoten in het individualisme. Het resultaat daarvan is een onzeker en verdeeld land. Ik maak me daar zorgen over en een groot CDA is nodig, meer dan ooit.. Over het verval van waarden en normen, over een tijd waarin voor veel mensen ‘ik’ belangrijker is dan ‘wij’. Ik merk dat steeds meer mensen het gevoel hebben dat het niet goed gaat in Nederland. De politieke discussie verhard, inhoud is steeds minder belangrijk! Daar liggen de kansen voor het CDA. Wij zijn de partij van de realistische politiek! Wij zijn de partij van meer “wij” en minder “ik”. Wij zijn de partij die continu de verbinding zoekt met de samenleving! Wij zijn CDA!

Wat is jouw favoriete plekje in Noord-Holland? 

Noord Holland kent vele mooie plekken! Recent bezocht ik Bergen, prachtige diversiteit aan landschappen; weide, bos, duinen en strand! Amsterdam op zondagmorgen wandelend over de grachten, magistraal!

Maar het meest favoriete plekje blijft de Vechtbrug in Weesp met uitzicht over de rivier de Vecht! Op zaterdagmorgen fiets ik altijd rond acht uur over deze brug naar mijn hockeytraining. Ik geniet dan van de zonsopgang boven de Vecht en de prille stralen van de zon die de Molens langs de Vecht doen ontwaken.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.