11. Arthur van Staveren

Mijn naam is Arthur van Staveren. Ik ben 23 jaar oud en woon in Aartswoud. Momenteel werk ik in de gehandicapte zorg en volg ik een studie hbo-bestuurskunde. Hiernaast heb ik bestuursfuncties in het CDA en CDJA. In mijn vrijetijd sport ik graag in de sportschool of speel ik een ruilkaartenspel met wat vrienden. Na mijn studie zou ik graag eerst bij een gemeente aan de slag en een de master doen governace and ecenomics. Waar ik uiteindelijk mijn loopbaan wil eindigen is voor mij nog niet zeker. Wel weet ik dat als het kan ik nog een aantal verschillende studies zou willen doen. 

Wat wil je bereiken in Noord-Holland?

Voor de provincie zou ik graag willen zien dat west-friesland en het noorden van de provincie beter wordt vertegenwoordigd in de staten. Mensen beginnen zich vervreemd te voelen van de provincie en hebben het gevoel dat het beleid zich teveel om de grote steden heen wordt gemaakt. Zonder echt oog te hebben voor de rest van de provincie. Graag zou ik wel een aanspreekpunt willen zijn voor dit deel zodat mensen zich beter vertegenwoordigd voelen en eerder gehoord

Waarom CDA? 

Zelf geloof ik erg in de Christendemocratie. Het CDA heeft deze vorm gegeven in 4 belangrijke pijlers. Gespreide verantwoordelijkheid, solidariteit, publieke gerechtigheid en rentmeesterschap. Zelf geloof ik ook in deze 4 pijlers en zou ook willen toevoegen hoe belangrijk subsidiariteit is en soevereiniteit in eigenkring. Het is belangrijk dat we problemen oplossen zo dicht mogelijk bij de mensen die de effecten zouden kunnen ervaren. Niet elk probleem kent voor het hele land hetzelfde antwoord. Het ene dorp of de ene stad zou graag een andere uitkomst willen zien als de andere en dit is juist wat ons systeem van verschillende bestuurslagen (gedecentraliseerde eenheidstaat) zo mooi maakt. Ook heeft de maatschappij enorm veel baat bij een bruisend verenigingsleven en lokale ondernemers. Binnen een vereniging kan iemand zich ontplooien tot wie hij of zij zelf is en kan hij of zij tijdens zijn lidmaatschap ook verantwoordelijkheidsgevoel op doen met bijvoorbeeld bestuursfuncties binnen de vereniging. 

Wat is jouw favoriete plekje in Noord-Holland?

Mijn favoriete plekje in Noord-Holland is de spellen winkel in Hoorn!

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.