5. Tim Slijkhuis

Ik ben 34 jaar oud en samen met mijn vrouw en twee kinderen al geruime tijd woonachtig in Schagen. Ik ben opgegroeid in de naburige gemeente Hollands Kroon.

Na het behalen van mijn havodiploma behalen op de lokale GSG ben ik als 18-jarige naar de politieacademie gegaan. Inmiddels werk ik alweer ruim 16 jaar bij de Amsterdamse politie waar ik verschillende functies heb bekleed. 

Momenteel ben ik aan het afstuderen aan de Hogeschool van Amsterdam waar ik de opleiding Social Work volg. Daarnaast is sporten ook een erg belangrijk onderdeel van mijn leven. Met het zwemmen, fietsen en hardlopen kan ik volledig mijn ei kwijt in de triatlon.

Wat wil je bereiken in Noord-Holland? 

Ik vind het enorm belangrijk dat iedere gemeente op een juiste manier vertegenwoordigd wordt in de provincie. Dit klinkt nog vanzelfsprekend maar in de praktijk is dit natuurlijk niet altijd het geval. Hiervoor is het belangrijk om nauw in contact te staan met de lokale afdelingen en je eigen achterban. Politiek is voor iedereen! 

Mijn grote wens is om woningbouw op een verantwoorde wijze mogelijk te maken, dus rekeninghoudend met cultuur, natuur, inwoners en bedrijvigheid. Hiervoor vind ik dat creatief denken, buiten de gebaande paden, en in gesprek blijven met elkaar noodzakelijk is. 

Waarom CDA? 

Het zoeken van verbinding, draagvlak en het gevoel voor medemenselijkheid zijn waarden die het CDA enorm belangrijk vindt. Hier kan ik mij als persoon mee identificeren en ik weet uit ervaring dat dit ook het verschil maakt! 

Wat is jouw favoriete plekje in Noord-Holland? 

Mijn favoriet is de diversiteit van de provincie Noord-Holland. Van grootstedelijk, langs de kust naar het mooie platteland!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.