6. Simon Dijk

 Ik ben Simon Dijk, 30 jaar en ik kom uit het Westfriese plaatsje Enkhuizen. Hier woon ik samen met mijn vrouw en hebben we een zoon van 3 jaar. Ik werk sinds 3 jaar in de psychiatrie als Ambulant begeleider. Ik kan daarom onze samenleving van verschillende kanten observeren en zien waar de knelpunten liggen. Ik wil de wereld graag een stukje beter achter laten voor de volgende generaties. Deze motivatie is na de geboorte van mijn zoon alleen maar gegroeid. Het is van belang dat volgende generaties er weer op vooruit gaan. Dat ze zonder zorgen kunnen studeren, wonen en gezond leven.

Daarom:

Kies voor de Westfriese stem in het bestuur van de provincie. Het is belangrijk dat onze regio beter gezien en gehoord wordt.

Kies voor meer ruimte voor woningbouw. CDA Noord-Holland wil in Westfriesland bouwen aan de randen van de steden en dorpen. Zij aan zij met de gemeenten kijken naar wat wel kan, zonder teveel regels vanuit de provincie.

Kies voor meer veiligheid op de wegen en de fietspaden. Er moet meer geld besteed worden om ongevallen tegen te gaan, dit kan bijvoorbeeld met het verbreden van de dijk Enkhuizen-Lelystad.

Waarom CDA? 

Voor ik in de psychiatrie kwam werken, had ik al meer dan 10 jaar als beroeps-militair voor de landmacht gewerkt. Normen en waarden stonden hoog in het vaandel en zijn daarom ook erg belangrijk geworden voor mij. Deze normen en waarden vind ik terug in het CDA. De wereld van de christendemocratie zie ik als een wereld die we kunnen doorgeven aan de volgende generatie, waarin we omkijken naar elkaar en op een respectvolle manier met elkaar het gesprek aangaan. Het CDA is een echte middenpartij en daarom ook een partij die een verbindende rol kan spelen in een verdeelde maatschappij. Het CDA heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Liever mee besturen om problemen aan te pakken, dan vanaf de zijlijn schreeuwen hoe het anders kan.

Wat is jouw favoriete plekje in Noord-Holland?

Mijn favoriete plek in Noord-Holland is thuis bij mijn gezin. Maar toch is er een plek waar ik graag kom met mijn gezin. We houden erg van wandelen in een bosrijke omgeving. Doorgaans gaan we vaak naar het streekbos, maar als we wat langer de tijd hebben is een dagje Schoorl ook zeker een familie uitje die niet op het lijstje mag ontbreken.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.