Jaap Bond

Jaap Bond

Gedeputeerde

In deze periode heb ik als Gedeputeerde de portefeuilles; Economische zaken, Water als economische drager, Landbouw en visserij, Greenports, Flora en fauna, Toerisme en recreatie, De Kop Werkt!, Internationale Marketing en Acquisitie, Sponsoring en Subsidies.

“Het is een voorrecht om gedeputeerde te mogen zijn van niet alleen de mooiste provincie van Nederland maar ook economisch een van de belangrijkste provincies van Nederland. Vooral de diversiteit van Noord-Holland is uniek. Schiphol, Havens van Amsterdam, Tata Steel, de grootste bloemenveiling ter wereld, 2 Greenports, Seed Valley en verreweg de grootste provincie als het gaat om toerisme en recreatie. Noord-Holland is ook uniek als het gaat om het aantal familiebedrijven en MKB. Ruim 51% van onze economie drijft op die grote kurk. Daar zit onze stevige bodem in tijden van crisis en daar zit een groot deel van onze innovatiekracht. De uitdaging zit de komende jaren in het vasthouden van de economische groei maar ook het faciliteren van de bedrijven in onze provincie. Dan gaat het niet alleen om regelgeving en het bouwen van woningen maar ook genoeg goed geschoolde arbeidskrachten om te voldoen aan de vraag vanuit het bedrijfsleven. Het gaat goed, maar er is dus nog genoeg te doen.”

Biografie

Mijn naam is Jaap Bond, 57 jaar oud, gehuwd en vader van 3 zoons. Ik ben opgegroeid in een echt ondernemersgezin. Mijn eerste baan had ik in de viswinkel van mijn vader. Na mijn studie aan de politie academie ben ik 28 jaar werkzaam geweest bij de politie. De veiligheid van Nederland is van groot belang en ik vond het belangrijk hier een bijdrage aan te leveren. Naast die baan was ik actief bij het CDA in de gemeente Edam-Volendam. In 1999 maakte ik de stap van de gemeente naar de provincie. Ik werd toen met voorkeursstemmen gekozen in de Provinciale Staten. Sinds 2007 kan ik mij fulltime in zetten voor onze mooie provincie als gedeputeerde.

Jaap Bond is te bereiken via bondj@noord-holland.nl.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.