Jitske Haagsma

Fractielid

Woordvoerderschappen

Vice-fractievoorzitter en woordvoerder Duurzaamheid en Energie, Ruimte, Water, Arbeidsmarkt en Onderwijs, Kenniseconomie, Detailhandel, Toerisme en Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen

Biografie

Wie ben ik?

Ik ben Jitske Haagsma, wonend in Amsterdam. In het dagelijks leven werk ik als adviseur Public Affairs voor de Federatie Medisch Specialisten (Utrecht). Daarvoor heb ik o.a. als beleidsmedewerker (zorg en onderwijs) in de Tweede Kamer gewerkt. Ik ben daarnaast actief als vrijwilliger voor Combiwel Amsterdam (persoonlijk coach van kinderen die naar de brugklas gaan) en bij de St. Nicolaas Basiliek in Amsterdam (tegenover CS). Ik heb alweer wat langer geleden bestuurs- en organisatiewetenschap in Utrecht gestudeerd.

En verder?

Ik heb de laatste jaren in de avonduren ook nog Italiaans gestudeerd. Een mooie taal, maar ook een geweldige cultuur en zeker ook vanwege de lekkere keuken. Binnen het CDA ben ik actief (geweest) in het provinciaal en landelijk CDJA, en in het bestuur van het CDA Amsterdam. Ik besteed bovendien graag tijd aan lange afstanden lopen (afgelopen zomer liep ik de Nijmeegse Vierdaagse), vroeger ook nog even gevoetbald.

Waarom eigenlijk CDA?

Voor mij het CDA een logische keuze; staan voor een samenleving waarin iedereen meedoet, waar iedereen zijn of haar talenten inzet, niet alleen voor zichzelf, maar juist ook voor een ander. Betrokkenheid en dichtbij mensen staan zijn voor mij belangrijke uitgangspunten in het leven. Ik ben daarbij erg van de "poten in de klei"-mentaliteit. Het CDA is een nuchtere partij met nuchtere standpunten en sluit hierbij aan, daar hou ik van. Wij maken met elkaar de samenleving en de politiek moet daarbij een ondersteunende rol hebben.

Waarom PS/Noord-Holland?

Amsterdam is een beetje een republiek. De provincie lijkt ver weg. Toch is 'Haarlem' natuurlijk gewoon om de hoek. We hebben ook in Amsterdam allemaal met de provincie te maken. Of het nu gaat om de aanleg van wegen, nieuwe woonwijken of kantoorparken, nieuwe banen, toerisme, evenementen als Sail Amsterdam, Bevrijdingspop & de Uitmarkt, duurzaamheid of om extra zorg inzake Jeugdzorg: de provincie gaat er deels of grotendeels over.

Ik wil me graag hard maken voor elke Amsterdammer, van Zuidoost tot Zunderdorp en van Geuzenveld tot IJburg. Om ervoor te zorgen dat iedere Amsterdammer en elke Noord-Hollander - indien nodig - goed geholpen kan (blijven) worden door Jeugdzorg, willen wij een Kinderkansenteam inrichten met geld van de provincie. Ik ga me hard voor maken voor de komst van dit team. Tegelijkertijd wil ik dat wij de provincie blijven met de laagste belastingdruk. De economische crisis doet immers al pijn genoeg in de portemonnee. Het toerisme levert in Amsterdam veel nieuwe banen op. Wat mij betreft gaan wij zorgen voor verdere groei daarvan, zodat we nieuwe banen creëren. Maar om Amsterdam leefbaar te houden, wil ik graag dat we toeristen ook de kans geven om kennis te maken met al die mooie plekken om Amsterdam heen, zoals Hoorn, Volendam, Haarlem tot aan de Kop van Noord-Holland.

Daarom voor de stad, voor de ondernemer en voor de vrijwilliger!

Nader kennismaken? Graag! Bijvoorbeeld via twitter @jitske_haagsma. Mailen of bellen kan ook: haagsmaj@noord-holland.nl of 06-21100926. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.