Joacim de Kam

Fractielid

Woordvoerderschap

Duurzame energie, Innovatie en Milieu; Toerisme & Recreatie, Bestuur en Veiligheid.

Biografie

Geboren als Zeeuw ben ik via Brabant in Noord-Holland komen wonen. Samen met Joline en Mats heb ik het ontzettend naar mijn zin in Haarlem. We voelen ons helemaal thuis. Momenteel werk ik voor de luchthaven Schiphol aan de uitdaging om de reizigersgroei zo goed mogelijk te faciliteren en de luchthaven een duurzame toekomst te geven. Hiervoor werkte ik voor Rijkswaterstaat aan diverse infrastructuur projecten. Door middel van mijn werk hoop ik de wereld een klein beetje beter te maken.

Politiek

Dat is ook de reden dat ik in de politiek ben terecht gekomen. Het CDA biedt kansen aan jonge mensen om zich te profileren en onderscheiden. Misschien juist omdat er niet veel jonge leden zijn, hecht men veel waarde aan de energie en nieuwe competenties van de volgende generatie. De komende 50 jaar is het erop of eronder - met grote politieke vraagstukken zoals het klimaat en culturele spanningen. Alle energie is nodig om oplossingen te vinden - en uiteindelijk mijn eigen zoontje ook gezond en veilig op te laten groeien.

Ambitie

Gelukkig zijn er ook nog minder zware onderwerpen om je druk over te maken. Zo denk ik dat een oplossing van veel mobiliteitsproblemen kan worden gevonden in 'autodelen'. Eén deelauto vervangt wel 9 geparkeerde auto's in de wijk en kan een mooie aanvulling zijn op het schrale openbaar vervoer in het platteland. (lees ook het initiatiefvoorstel)

De doorbraak van elektrisch rijden is een feit. Het vinden van een oplaadpunt in de buurt is niet altijd makkelijk. De overheid moet zorg dragen dat dit geen bottleneck wordt in deze razendsnelle ontwikkeling. Ook de provincie speelt hierbij een belangrijke rol en kan wat mij betreft nog meer doen om snellaadstations langs provinciale wegen te krijgen.

Noord-Holland heeft met een grote luchthaven en staalindustrie ook een paar aanzienlijke bronnen van luchtvervuiling. Toezien op de ernst van de luchtvervuiling is een belangrijke taak van de provincie. Wel vind ik dat mensen ook zélf de ernst van de luchtvervuiling in de gaten moeten kunnen houden. Door middel van open data moet iedereen kunnen zien wanneer de lucht sterk is vervuild en wat daarvan de meest waarschijnlijke oorzaak is.

Contact

Joacim de Kam

e-mail: jdekam@gmail.com

bel / whatsapp: 06 4637 0745

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.