Jesse van Rooijen

Jongere vertegenwoordiger DB

Bij een nieuw gezicht hoort een voorstelronde! Mijn naam is Jesse van Rooijen. Ik ben 21 jaar, 4ejaars geneeskunde student aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en sinds een twee weken jongerenbestuurder in het dagelijks bestuur van het CDA Noord-Holland. Een functie die ik met relatief veel vrijheid kan invullen, maar ook wel enige verantwoordelijk met zich meebrengt.

Het plan dat ik gemaakt heb, is te bekijken hoe wij personen van onze eigen leeftijd op een begrijpelijke manier kunnen uitleggen dat het CDA ook een partij is die hun idealen behartigd. Ik weet niet of dit ook voor jou geldt, maar ik krijg nog te vaak te horen dat het CDA enkel een partij voor christenen is. Natuurlijk zijn wij een partij die christelijke normen en waarden nastreeft, maar dit betekent niet dat een moslim, 18 jarige of niet gelovige niet op onze partij kan stemmen. Wij streven na een volkspartij te zijn en juist dit laat zien dat wij er voor iedereen zijn. Hoe krijgen wij het stoffige imago, dat helaas toch een beetje over het CDA hangt, veranderd in iets krachtigs en sterks? Iets wat Denk en FVD blijkbaar wel met zich meebrengen. Hier speelt in mijn ogen zeker een flinke teug populisme mee, maar toch.

Graag ga ik hier met je over in gesprek. Ik ga proberen in de komende tijd zo veel als mogelijk afdelingen te bezoeken, maar voel je vrij om mij ook uit te nodigen. Ik ben erg benieuwd wat jullie specifiek gedaan hebben om jongeren voor jullie te winnen. Zijn hier  bijvoorbeeld enkel jonge gezichten op de kieslijst voor nodig? Moeten we laten zien dat de C voor het CDA ook voor erg veel andere dingen staat? Is social media de oplossing?

Om het even kort samen te vatten: hoe zorgen we dat het CDA ook een  jonger stempubliek krijgt en houdt!

Het lijkt mij het makkelijkst om per gemeente één contactpersoon te hebben. Een persoon die weet wat er speelt, iemand die weer lijntjes binnen zijn eigen gemeente heeft en zo snel informatie kan doorgeven. Dit betekent niet dat ik twee keer per week met je aan de telefoon hang! Geen stress. Ik hoor graag eerst van je wat jullie gedaan hebben en vanuit die respons zal ik contact opnemen om eventueel mondeling ideeën uit te wisselen.

Je kunt me je ideeën, campagnestunts en vragen mailen naar jessevanrooijen@hotmail.com

Ook ben ik bereikbaar op 0627259127. Van maandag tot vrijdag het liefst voor 07:00 en na 18:00 i.v.m. mijn werkdagen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.