Niek Wijmenga

Duo-Statenlid

Functie: Duo-Statenlid
Commissie: Ruimte, Wonen en Klimaat
Portefeuilles: Klimaat en energie, ruimtelijke ontwikkeling
Contactpersoon voor de regio: Zaanstreek-Waterland, Alkmaar

Hallo,

Een hele goede morgen, middag of avond. Mijn naam is Niek Wijmenga, woordvoerder klimaat voor het CDA Noord-Holland. Geboren in 1981, opgegroeid in het Gooi, jarenlang volksvertegenwoordiger voor het CDA in Amsterdam en nu woonachtig in Heiloo. 
Mijn grote passie is om technische oplossingen te koppelen aan maatschappelijke vraagstukken, zoals de zorg voor een beter milieu en klimaat. Mijn achtergrond als ingenieur en mijn interesse in duurzaamheid motiveren me om mij hier op verschillende manieren voor in te zetten. Dit doe ik via de politiek, maar ook door betrokkenheid bij lokale duurzaamheidsprojecten. 


Het CDA is voor mij een partij die zich inzet voor een land dat we door willen geven. Wat ik mooi vind aan de cultuur in mijn partij is de betrokkenheid, het besef voor verantwoordelijkheid en het lange termijn perspectief. Voor wat betreft klimaat en duurzaamheid hebben we in Nederland veel mensen die aan de zijlijn roepen wat de politiek verkeerd doet. Wat we nodig hebben is meer mensen die constructief mee willen bouwen, voor welke partij dan ook. Politiek bedrijf je vanuit idealen en inhoud, niet vanuit angst of populisme. 


Naast mijn werk voor de Provinciale Staten ben ik werkzaam als rekenkamer onderzoeker voor de gemeenten Purmerend en Beemster. Samen met mijn vrouw en twee zoons voel ik mij thuis in Noord-Holland en zet ik mij graag in voor een provincie die we door kunnen geven.

Contact

E-mail: niek.wijmenga@noord-holland.nl
Woonplaats: Heiloo

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.