Niek Wijmenga

Kandidaat nummer 10

Hallo,

Ik ben Niek Wijmenga, geboren in 1981 in Emmen en sinds 10 jaar inwoner van Amsterdam. Lokaal heb ik het CDA mogen vertegenwoordigen in het stadsdeel Nieuw-West en in de gemeenteraad van Amsterdam als duo-raadslid. Zelf werk ik als rekenkamer onderzoeker voor de gemeenten Purmerend en Beemster.

Voor mij persoonlijk is duurzaamheid een belangrijk thema. Ik denk dat het goed is wanneer mensen zich verantwoordelijk voelen om de wereld beter achter te laten dan zij hem aantroffen. Daarom zet ik mij bijvoorbeeld met mijn buren in om binnen onze VVE de 28 woningen duurzamer te maken. Dit doen we door te kijken naar betere isolatie, zuinige verlichting, zonnepanelen en een eigen moestuin. Ook zet ik mij binnen het CDA in voor duurzaamheid. Als ingenieur en financieel specialist zie ik het belang om slimme oplossingen te bedenken, zodat de klimaattransitie haalbaar en betaalbaar wordt. 

Het motiveert mij om samen met andere enthousiaste en slimme mensen te bouwen aan een mooiere wereld. De provincie heeft een belangrijke rol bij mobiliteit, duurzaamheid en woningbouw. Dit zijn thema’s die enorm in beweging zijn. Het is leuk om daarover mee te mogen denken en mee te kunnen werken aan een provincie die we door kunnen geven!

Twitter: @niekwijmenga

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.