Wilma van Andel

Kandidaat nummer 6

Ik ben Wilma van Andel, 36 jaar, geboren in Haarlem en opgegroeid in Lijnden in de gemeente Haarlemmermeer. Ik woon nu nog steeds in deze gemeente, in Badhoevedorp, samen met mijn man en dochter van 7 jaar en zoon van 4 jaar. Ik werk bij de gemeente Heerhugowaard als beleidsadviseur sociaal domein. 

Sinds september 2018 zit ik in Provinciale Staten, ik heb toen een Statenlid tussentijds opgevolgd. Ik hoop in Provinciale Staten te mogen blijven zitten, omdat ik het leuk vind om het provinciale bestuur te controleren. Zijn de regels voor de inrichting van de ruimte niet te streng? Wordt er op een verantwoorde manier geld uitgegeven van aan wegen en openbaar vervoer? Voor welke investeringen op het gebied van duurzaamheid en regionale economie kiezen we. Ik zal dit steeds namens de mensen die op het CDA gestemd hebben kritisch bekijken.  

Een belangrijk punt voor het CDA is dat mensen kunnen wonen op de plek waar zij willen en dat de provincie niet te streng is bij het beoordelen van nieuwe woningbouwlocaties. Hier is nog veel werk te doen voor het CDA! Natuurlijk is er ook de duurzaamheidsopgave. Ontzettend belangrijk. Ik zal me ervoor in dat de maatregelen die genomen worden behapbaar zijn voor inwoners en bedrijven.

Nu ik eraan geproefd heb wil ik heel graag verder met het boeiende werk als Provinciale Statenlid. Daarom zou ik uw stem op mij op 2o maart zeer op prijs stellen!

Bij vragen kunt u mij bereiken via andelw@noord-holland.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.