15 mei 2023

Een jaar onderweg

Een jaar geleden hebben de inwoners van Opmeer onze partij beloond met 4 zetels in de gemeenteraad van Opmeer. We zijn nu een jaar onderweg en ik kan me voorstellen dat u als kiezer wel eens wil weten wat wij in die tussentijd voor u hebben gedaan.
Welnu, we hebben een start gemaakt met de bouw van het IKC in Hoogwoud, er wordt zoveel als mogelijk vaart gemaakt met de woningbouw in onze gemeente en ook hebben we stappen gemaakt in het beheersbaar maken van onze uitgaven op het gebied van de WMO en de jeugdzorg.
Dat laatste punt is zeker niet onbelangrijk want als de gemeente grote overschrijdingen heeft op deze uitgaven dan dient dat o.a. gecompenseerd te worden door een hoger onroerend goedbelasting en dus raakt u dat direct in uw portemonnee.
Nu  hebben we, samen met onze coalitiepartners en wethouder Tesselaar, een dashboard laten maken waar onze  ambtenaren tot in detail kunnen achterhalen waar de uitgaven ontstaan zijn en of die ook terecht zijn.  Op deze manier hebben wij meer controle gekregen over de kosten van onze gemeente. En juist dat was een van mijn persoonlijke redenen om voor het CDA in de gemeenteraad te gaan zitten.

Michel Hoogland
Woordvoerder financiën CDA
Raadsleden Eline, Stanley en Bram zullen binnenkort hun ervaringen met u delen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.