23 juni 2020

Motie verordening Starterslening

Motie Verordening Starterslening

Naar aanleiding van een zogenoemde "motie vreemd aan de orde" heeft wethouder Bram Beemster afgelopen donderdag een mooi gesprek gevoerd met de gemeenteraad over aanpassing van de Verordening Starterslening. De verordening heeft tot doel jongeren met een door de gemeente verstrekte lening een kickstart te geven op de woningmarkt.
De motie was een initiatief van PvdA en werd bij indiening mede ondertekend door de fracties Gemeentebelangen, DSV en VVD. De strekking werd onderschreven door de fractie CDA.
Naar eenieders inzicht sluit de huidige regeling niet meer geheel aan bij de markt. Aankoop- en bouwprijzen zijn bijvoorbeeld gestegen. Gebruik van de regeling liep vermoedelijk mede daarom terug. 
Namens het college kon wethouder Bram Beemster dan ook volmondig aangeven de strekking van de motie te omarmen en onderzoek te gaan doen naar een robuuste en flexibele regeling die bestand is tegen prijsschommelingen op de woningmarkt. 
In de december vergadering gaat het college wederom het gesprek aan met de gemeenteraad, maar dan op basis van een voorstel tot vaststelling van een (nieuwe) Verordening Starterslening 2020.

Gemeenteraadsvergaderingen zijn te volgen en terug te luisteren via de website van gemeente Opmeer. www.gemeenteraadopmeer.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.